zondag 27 januari 2013

Kip Cacciatore

Kip Cacciatore


  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 gram kip dij of filets
  • 200 gram champignons, in vieren
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 deciliter droge witte wijn
  • 400 gram in blokjes gesneden tomaten
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • handje vol olijven (voor de liefhebbers)
  • 2 eetlepels verse basilicumblaadjes 
  • fettuccine pasta

Kruid de kip met zout en vers gemalen peper. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de kip in gedeeltes, 2 tot 3 minuten aan elke kant, of tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze apart.

Verhit de resterende olie in in de koekenpan. Voeg champignons, ui en knoflook toe. Bak al roerend, gedurende 5 minuten tot de groenten zacht zijn. Leg de kip terug en voeg er de wijn aan toe. Breng aan de kook. Kook voor 1 minuut of tot wijn bijna verdampt is. Voeg de tomaten en azijn toe. Zet het vuur matig laag. Laat het geheel nu sudderen met deksel op de pan, gedurende 25 minuten.

Voeg de olijven en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met fettuccine en gehakte basilicum.


2 opmerkingen: