donderdag 10 januari 2013

Citroen Vinaigrette


Dit is een mooi basis recept voor een heerlijke dressing. Heerlijk over je salades of wat dacht je als leuk cadeautje?

Citroen Vinaigrette


  • 2 gehakte sjalotjes of rode ui
  • sap van 3 citroenen
  • 1 tot 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 deciliter olijfolie
  • 1-2 theelepels honing / ahornsiroop
  • 1 theelepel dijon mosterd (optioneel)
  • 1 theelepel zeezout of meer naar smaak
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 4 eetlepels gehakte koriander of kruid (en) naar keuze - optioneel

Combineer de sjalotjes, citroensap, azijn en zout in een kleine kom of glazen pot. Zet het opzij en laat het gedurende 15 minuten marineren.  Deze stap is erg belangrijk! De gemarineerde sjalotjes maken deze dressing echt TOP! Wanneer je net als ik deze gemarineerde sjalotjes lekker vindt dan doe je er de volgende keer wat meer in.

Voeg nu de rest van de ingrediĆ«nten toe en schud je glazen pot of mix het in de schaal goed door elkaar. Proef je vinaigrette en maak het op smaak met versgemalen zeezout en versgemalen peper. 


Ideaal hiervoor zijn de Beugelflesjes of Beugelpotten.

Het leuke aan deze dressing is dat alles slechts een benadering is en kan worden aangepast. Wil je een iets zoetere dressing , voeg dan meer honing of ahornsiroop toe. Mag het wat zuurder voeg dan wat meer citroensap of witte azijn toe. Als je in de stemming bent voor een Italiaanse stijl dressing, gebruik dan basilicum en oregano in plaats van koriander. 
Doe deze heerlijke vinaigrette over uw favoriete salade en geniet!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen