zaterdag 26 januari 2013

Kip in een jasje van Parma ham



Kip in een jasje van Parma ham

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 kleine kipfilets
  • 200 gram mozzarella, in dunne plakjes
  • 8 dunne plakjes prosciutto
  • 8 ontvelde tomaten in blokjes gesneden  ( of 375 milliliter tomaat/basilicum pastasaus)
  • verse blaadjes basilicum
  • Verse takjes tijm ter garnering

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de helft van de kip voor 2-3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Leg de kipfilet op een bord. Bak nu de andere vier kipfilets.
Leg boven op ieder kipfilet een plakje mozzarella. Wikkel een stukje prosciutto om elk stuk kipfilet en bind het vast met stukje keukentouw.
Verdeel de gesneden tomaten blokjes met een paar blaadjes basilicum over de bodem van een ovenschaal. (of de pastasaus) Leg de kip over de tomaten blokjes en doe de schaal in de oven gedurende 20 minuten of tot de kip gaar is. Leg een takje tijm ter garnering op de kipfilet.

Serveer met aardappelpuree.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen