zaterdag 12 januari 2013

Soep met kip en Tortillachips

Heerlijk een kom soep na een lekkere wandeling door het bos of langs het strand op een zondagmiddag of wie weet wel na een middagje schaatsen op de plassen?!





  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder 
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels (Mexicaanse) oregano 
  • 2 blikjes gehakte tomaten (of vers of uit blik)
  • 1 of 2 gehakte jalapenos of andere peper 
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 400 gram hele maïskorrels
  • 400 gram kidney bonen 
  • verse koriander, fijngehakt
  • 2 tot 3 kipfilets (even voor koken)
  • limoensap 

Voor de garnering:

  • tortilla chips
  • gesneden avocado
  • geraspte kaas
  • extra gehakte ui
  • gehakte paprika
  • zure room

Neem een mooie grote pan, doe er de olie in en bak de uien een beetje glazig, voeg dan de knoflook toe. Daarna alle specerijen toevoegen en bak dit even mee.
Voeg de tomaten, paprika's, bonen, maïs en bouillon toe. Laat het geheel nu sudderen gedurende 20 tot 30 minuten.
Roer de limoensap, koriander, en de gesneden en gekookte stukjes kip toe, kook nog 10 minuten.

Doe de soep in een grote soepkom en doe er wat blokjes avocado over en stukjes ui en reepjes paprika. Daarover een lepeltje zure room en de geraspte kaas.  Doe er een paar tortillachips in en serveer de rest apart in een schaaltje.

Een ideaal weekend recept!



It is better to eat soup with someone you love than steak with someone you hate!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen