zondag 27 januari 2013

Ede gaat voor een World Food Center

De 'Food Valley' rond Ede en Wageningen mag zich mogelijk gaan opmaken voor de komst van groot en opvallend belevingscentrum rond voedsel. Het in Ede te realiseren World Food Center Nederland moet hét internationale visitekaartje worden van de NL agro-, food- en tuinbouwsector.

De stichting World Food Centers (WFC) heeft een gebouw ontworpen in de vorm van een enorm ei. Het plan wordt nu op haalbaarheid onderzocht.
De locatie in Ede ligt rond het station en het EI moet volgens de stichting dé plek worden waar de NL agro & foodsector zich presenteert: 'Een ontmoetingsplek voor kennisinstellingen, bedrijfsleven, overheden en consumenten met als doel kennis over voeding, gezondheid en duurzaamheid te verspreiden.'

De rode draad in de activiteiten van het centrum is de voedselketen. Partijen die in het Ei onderdak kunnen krijgen, variëren van chef-koks, producenten en veredelaars tot aan retailers, tuinders en deskundigen op het gebied van gezondheid en voeding.

De partners in dit inititiatief zijn de gemeenten Ede en Wageningen, Food Valley, provincie Gelderland, ontwikkelingsmaatschappij Oost NV en de Wageningen UR. Het centrum wil zich graag presenteren namens de hele NL sector agro, food en tuinbouw.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten