woensdag 16 januari 2013

Makkelijke Spaanse Paella

Makkelijke Spaanse Paella



  • 1/4 theelepel saffraandraadjes
  • 1 eetlepel kokend water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kipfilets, schoongemaakt, in blokjes
  • 2 (170g elk) chorizo ​​worstjes, dikke plakken
  • 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 middelgrote tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 1/2 kopjes middelgrote korrel witte rijst
  • 4 kopjes kippenbouillon
  • 12 grote groene garnalen, gepeld (staarten intact), schoongemaakt
  • 1 kop bevroren erwten
  • partjes citroen, om te dienen


Doe de saffraan in een hitte bestendige beker en doe daar een eetlepel kokend water bij en laat dit even 5 minuten staan.
Verhit ondertussen de olie in een diepe koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg de kip toe. Bak dit gedurende 5 minuten. Leg de kip even apart in een schaal.
Voeg de chorizo​​, ui en knoflook toe in de pan. Bak al roerend, gedurende 5 minuten tot de ui zacht is. Voeg saffraan mengsel en paprikapoeder toe. Bak dit al roerend 1 minuut tot het heerlijk geurt in je keuken!
Voeg nu de gesneden stukjes tomaat toe.

Voeg de rijst en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur middelhoog. Nu mag de kip terug in de pan. Kook nu zachtjes, onafgedekt, gedurende 20 minuten het gerecht of totdat het vocht is opgenomen.

Leg de garnalen en erwten boven op het gerecht en laat dit ,afgedekt, nog 10 minuten meekoken of tot de rijst gaar is.

Serveer met partjes citroen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen