woensdag 16 januari 2013

Soesjes gevuld met Italiaanse Room

Soesjes maken is ontzettend leuk werk. Een klein hoopje deeg ontploft als het ware. In het binnenste ontstaat de holle ruimte die we kunnen vullen. Let op dat het deeg moet afkoelen voordat je de eieren door het deeg mengt. Soesjes of profiteroles op z’n Frans worden gemaakt van een zogenaamd kookdeeg en dan gevuld met slagroom, pudding of ijs.http://www.lekkertafelen.nl/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif
In deze variant geven we er net een Italiaanse/Paas tintje aan!!

Soesjes gevuld met Italiaanse Room


  • 75 gr Roomboter
  • 150 ml water
  • 75 gr bloem
  • 3 eieren
  • 500 gr mascarpone
  • 250 ml vanillevla
  • Italiaanse citroenlikeur ( limoncello)
  • Poedersuiker
Verwarm de oven voor op 200° C. Breng de boter met 150 ml water aan de kook en roer het mengsel tot de boter is gesmolten. Neem nu de pan van het vuur en voeg in 1 keer alle bloem toe. Roer met een houten lepel tot het deeg van de pan loslaat. Zet de pan terug op laag vuur en roer tot het deeg begint te glanzen. Neem nu de pan van het vuur en laat het ongeveer 5 minuten afkoelen.Roer nu een voor een de eieren er door. Pas een volgende ei toevoegen wanneer het vorige helemaal is opgenomen.
Spuit met een spuitzak met gladde mond of schep met twee lepeltjes bergjes soezendeeg op de bakplaat. Maak het jezelf makkelijk en  leg een stukje bakpapier op de bakplaat. Bak de soesjes in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar; laat de deur nog dicht. Laat de soesjes in de uitgeschakelde en dichte oven nog 5 minuten afkoelen. Neem nu pas de soesjes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Klop met de mixer de mascarpone los. Klop er dan nu de vanillevla door en voeg naar eigen smaak de citroenlikeur erdoor. Schep de Italiaanse room in de spuitzak. Maak met de punt van een scherp mes een gaatje in de onderzijde van het soesje en spuit hierin de Italiaanse room.
Leg de soesjes op een mooie etagère en bestrooi ze met de poedersuiker.

Tip: De citroen likeur kan je natuurlijk vervangen door hazelnoot, amandel en of koffielikeur. Voor de kinderen laat je de likeur achterwege en of vervang je het door limonade siroop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten