woensdag 23 januari 2013

Aardbeien Parfait

Dit nagerecht is in een handomdraai klaar, smaakt lekker en ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Aardbeien Parfait


  • 300 gram aardbeien
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 1theelepel vanillesuiker
  • 2 deciliter yoghurt
  • 100 gram mascarpone
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 4 kleine takjes munt
De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen, de vruchten in vieren snijden en in een schaal goed mengen met de suiker. Ongeveer 20 minuten laten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven. Nu en dan even omscheppen.

In een kleine kom de yoghurt met de mascarpone en de geraspte sinaasappelschil mengen.

Vul nu mooie hoge coupes om en om met de aardbeien en dan een yoghurt laagje. Eindig met een mooi laagje aardbeien en doe daar dan nog een lepel yoghurt-mascarpone crème op en garneer het met een takje munt.

Om te variëren gebruik er eens ander rood fruit bij zoals frambozen!





2 opmerkingen:

  1. Voor hoeveel personen is dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor 4 personen maar je kan het ook prima voor zes personen gebruiken maar dan zijn de porties iets kleiner.
      Succes!

      Verwijderen