zaterdag 17 november 2012

Garnalen cocktail met zelfgemaakte Cocktailsaus/Whiskeysaus



De Feestdagen komen er weer aan en dan staat er als voorgerecht vaak een garnalen cocktail op het menu. 


  • ·         4 eetlepels mayonaise
    ·         1 eetlepel ketchup
    ·         1 eetlepel room
    ·         1 koffielepel whiskey
    ·         1 koffielepel tobasco
    ·         Hollandse garnalen
    ·         sla
    ·         cherry tomaatjes
    ·         limoen
    1. Doe al de ingrediënten voor de cocktailsaus in een kommetje voeg er een paar druppeltjes limoensap aan toe.
    2. Meng alles met een klopper.
    3. Doe in een mooi glaasje wat sla, doe hierover de garnalen en doe er een schepje saus over. Garneer dit met fijngesneden peterselie en een tomaatje. Eventueel een limoen schilletje aan het glas

    Tip: 
    Je kan de whiskey vervangen door cognac. Eten er kinderen mee en wil je er liever geen alcohol in?
    Laat dan de whiskey gewoon weg. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen