dinsdag 27 november 2012

De zoete verleiding......



  • 200 gram pure chocolade grof gehakt (neem minimaal 72% cacaogehalte)
  • 100 gram ongezouten boter in blokjes
  • 3 eieren licht geklopt
  • 100 gram fijne (kristal)suiker
  • 2 eetlepels gezeefde bloem
Verwarm de oven voor op 220° C, vet 4 kleine ovenpotjes/ramekins/soufflĂ© bakjes in of gebruik siliconen bakvormpjes (per bakje minimaal 150 ml ).
De chocolade au bain marie smelten met de boter (een kom boven warm water). Houd dit even apart.
Nu de eieren met de suiker en bloem kloppen totdat het een mooi mengsel is. Geleidelijk het gesmolten chocolade mengsel hier doorheen mengen.
Schenk nu het mengsel in de (ingevette) vormpjes, nu mag je 12 minuten wachten op dit heerlijke dessert!!!


EEN PAAR TIPS
·         NOOIT de ovendeur openen tijdens het bakken
·         Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn
·         Eiwit: zorg dat je kookmateriaal vetvrij is
·         Ga voordat de soufflĂ©s de oven ingaan, losjes met de punt van een mes langs de rand van de gevulde ramekins. Zo rijzen ze het mooist




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen