- 200 gram pure chocolade grof gehakt (neem minimaal 72% cacaogehalte)
- 100 gram ongezouten boter in blokjes
- 3 eieren licht geklopt
- 100 gram fijne (kristal)suiker
- 2 eetlepels gezeefde bloem
Verwarm de oven voor op 220° C, vet 4
kleine ovenpotjes/ramekins/soufflé
bakjes in of gebruik siliconen bakvormpjes (per bakje minimaal 150
ml ).
De chocolade au bain marie smelten met de boter (een kom boven warm water). Houd dit even apart.
Nu de eieren met de suiker en bloem kloppen totdat het een mooi mengsel is. Geleidelijk het gesmolten chocolade mengsel hier doorheen mengen.
Schenk nu het mengsel in de (ingevette) vormpjes, nu mag je 12 minuten wachten op dit heerlijke dessert!!!
De chocolade au bain marie smelten met de boter (een kom boven warm water). Houd dit even apart.
Nu de eieren met de suiker en bloem kloppen totdat het een mooi mengsel is. Geleidelijk het gesmolten chocolade mengsel hier doorheen mengen.
Schenk nu het mengsel in de (ingevette) vormpjes, nu mag je 12 minuten wachten op dit heerlijke dessert!!!
EEN
PAAR TIPS
·
NOOIT de ovendeur openen tijdens het
bakken
·
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur
zijn
·
Eiwit: zorg dat je kookmateriaal vetvrij
is
·
Ga voordat de soufflés de oven ingaan,
losjes met de punt van een mes langs de rand van de gevulde ramekins. Zo rijzen
ze het mooist
Geen opmerkingen:
Een reactie posten