woensdag 28 november 2012

Peren Clafoutis


Dit is een van mijn lievelingstaarten, is bijna altijd helemaal opgegeten voor hij de kans krijgt om koud te worden, zeker de hoekjes en randjes moeten er aan geloven, zo lekker is die warme deegkorst. Alleen die geur in de keuken al hmmmm!http://www.lekkertafelen.nl/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif
  • 5 handperen
  • 400 milliliter melk
  • 80 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • zout
  • 4 eieren
  • poedersuiker
  • kaneel
Extra nodig
  • ovenschaal
  • boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Schil en snijd de peren in parten en snijd het klokhuis eruit. Vet de ovenschaal in met boter en verdeel de peren erover.  Meng in een kom de melk, suiker, bloem, zout en de eieren. Schenk het beslag over de peren in de vorm en bak de clafoutis in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Bestuif met poedersuiker en een snufje kaneel en serveer de clafoutis dan gelijk wanneer deze nog lekker warm is.
Verkruimel door het beslag eens een handje vol bitterkoekjes of geschaafde amandelen of een handje vol geplette hazelnoten.


3 opmerkingen:

  1. voor hoeveel personen is dit?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kan de stukken natuurlijk zo groot of klein als je zelf wilt maken maar voor 6-8 personen moet zeker lukken. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen