donderdag 22 november 2012

Pasta met citroen en knoflook


Een van mijn favoriete manieren om pasta te serveren is met olijfolie, parmezaanse kaas, knoflook en citroen en natuurlijk verse peterselie, snel en heel smaakvol!!http://www.lekkertafelen.nl/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

  • Pasta naar keuze
  • 3 teentjes knoflook
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 citroenen
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • handje vol rucola voor het opmaken van de borden
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Ondertussen mag je de 3 teentjes knoflook fijnhakken, de peterselie fijnhakken, mocht je een stuk Parmezaanse kaas hebben gekocht dan kun je dit nu raspen. Was de twee citroenen en rasp de schil, alleen het gele gebruiken want het wit van de schil is erg bitter. Daarna mag je de citroenen uitpersen. (4 eetlepels)
Zodra de pasta gaar is haal een kopje van het kookvocht uit de pan en bewaar dit. Giet de pasta af. In dezelfde pan doe je 3 eetlepels olijfolie en bak hierin heel kort even de knoflook. Als je het gaat ruiken is het al klaar. Doe nu de pasta weer in de pan, en het citroensap en de citroenschil. Ook de gehakte peterselie kan je nu over de pasta verdelen. Mocht de pasta een beetje droog zijn dan kun je nog wat van het achtergehouden kookvocht er aan toe voegen.
Neem nu een hele grote platte schaal. Leg hierop wat blaadjes rucola, dan de pasta erover en strooi de Parmezaanse kaas er over. Voor de liefhebbers kan je er eventueel nog een partje citroen bij geven.

Eet smakelijk!!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten