Een van mijn favoriete manieren om pasta
te serveren is met olijfolie, parmezaanse kaas, knoflook en citroen en
natuurlijk verse peterselie, snel en heel smaakvol!!
- Pasta naar keuze
- 3 teentjes knoflook
- geraspte Parmezaanse kaas
- 2 citroenen
- verse peterselie
- olijfolie
- handje vol rucola voor het opmaken van de borden
Kook de pasta volgens de
gebruiksaanwijzing van de verpakking. Ondertussen mag je de 3 teentjes knoflook
fijnhakken, de peterselie fijnhakken, mocht je een stuk Parmezaanse kaas hebben
gekocht dan kun je dit nu raspen. Was de twee citroenen en rasp de schil,
alleen het gele gebruiken want het wit van de schil is erg bitter. Daarna mag
je de citroenen uitpersen. (4 eetlepels)
Zodra de pasta gaar is haal een kopje
van het kookvocht uit de pan en bewaar dit. Giet de pasta af. In dezelfde pan
doe je 3 eetlepels olijfolie en bak hierin heel kort even de knoflook. Als je
het gaat ruiken is het al klaar. Doe nu de pasta weer in de pan, en het
citroensap en de citroenschil. Ook de gehakte peterselie kan je nu over de
pasta verdelen. Mocht de pasta een beetje droog zijn dan kun je nog wat van het
achtergehouden kookvocht er aan toe voegen.
Neem nu een hele grote platte schaal.
Leg hierop wat blaadjes rucola, dan de pasta erover en strooi de Parmezaanse
kaas er over. Voor de liefhebbers kan je er eventueel nog een partje citroen
bij geven.
Eet
smakelijk!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten