woensdag 28 november 2012

Hachee met Perzik en Courgette

  • 2 eetlepels Zonnebloemolie                               
  • 500 g hachee vlees
  • 2 uien
  • 3 vleestomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 8 halve perziken (blik)
  • 1 flesje bier
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • versgemalen peper en zout
  • 2 eetl. tomatenpuree
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ca. 10 minuten rondom bruin. Snipper de uien. Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Snijd de paprika zonder zaadjes in blokjes. Verdeel de courgette in plakjes. Giet de perziken af en snijd ze in stukjes.
Voeg de ui bij het vlees en bak 5 minuten mee. Voeg daarna het bier, de laurierblaadjes, paprikapoeder en peper en zout toe en de helft van de tomatenblokjes. Laat zachtjes ca. 2 uur stoven. Schep er de laatste 15 minuten de rest van de tomaten, de paprika, courgette en tomatenpuree door. Voeg vlak voor het serveren de perzikstukjes toe en verwijder de laurierblaadjes.

Lekker met rijst of couscous. 

Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen