- 2 eetlepels Zonnebloemolie
- 500 g hachee vlees
- 2 uien
- 3 vleestomaten
- 1 groene paprika
- 1 courgette
- 8 halve perziken (blik)
- 1 flesje bier
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels paprikapoeder
- versgemalen peper en zout
- 2 eetl. tomatenpuree
Verhit de olie in een braadpan en bak het
vlees in ca. 10 minuten rondom bruin. Snipper de uien. Kruis de tomaten in, leg
ze even in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Snijd de paprika zonder
zaadjes in blokjes. Verdeel de courgette in plakjes. Giet de perziken af en
snijd ze in stukjes.
Voeg de ui bij het vlees en bak 5 minuten
mee. Voeg daarna het bier, de laurierblaadjes, paprikapoeder en peper en zout
toe en de helft van de tomatenblokjes. Laat zachtjes ca. 2 uur stoven. Schep er
de laatste 15 minuten de rest van de tomaten, de paprika, courgette en
tomatenpuree door. Voeg vlak voor het serveren de perzikstukjes toe en
verwijder de laurierblaadjes.
Lekker met rijst of couscous.
Eet
smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten