donderdag 10 januari 2013

Frambozen-Limoen Cheesecake

Bij een etentje hoort een toetje, en mijn zoon is dol op Cheescake!
Deze zachte cheesecake hoef je niet te bakken en kost je weinig tijd in de keuken. Des te groter je dessert glas is des te groter wordt je toetje.

Frambozen Limoen Cheesecake


  • 6 Bastonge koekjes 
  • 1 limoen 
  • 4 eetlepels gesmolten boter 
  • 1 pakje roomkaas (philadelphia bijv.) 
  • 125 milliliter room 
  • 1 bakje frambozen 
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
Verkruimel de koekjes in je keukenmachine.Vermeng de koek kruimels met de gesmolten boter en verdeel het over de glaasjes, druk lichtjes aan om een bodem te creĆ«ren. 
Rasp de schil van de limoen en vermeng het goed met de suiker. De suiker moet een beetje gaan glanzen. Pureer een paar frambozen even apart met een vork en meng dit door de roomkaas. Geeft net even die mooie roze kleur.
Roer de roomkaas met de "limoensuiker" plus 2 eetlepels limoensap plus de room en plus de vanillesuiker erdoor en mix het glad en luchtig. 
Vul ieder glaasje tot net onder de helft, leg er wat frambozen op, verdeel de rest van het room mengsel erover en garneer met de overige frambozen. 

Dek af met huishoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast. 



12 opmerkingen:

  1. Voor hoeveel personen is dit recept als je de glaasjes op de foto aanhoudt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lukt dit ook met frambozen uit de diepvries en hoeveel heb je er dan nodig?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lukt ook met een doosje frambozen uit de diepvries. Laat ze goed ontdooien en dep overtollig vocht af met stukje keukenpapier. Bewaar een handje vol frambozen voor de garnering.
    Ik denk dat in de diepvries verpakking ongeveer 200 gram zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb dit overheerlijk toetje met de kerst gemaakt. Hij werd alleen niet helemaal stijf. Moet er geen gelatine worden gebruikt, of heb ik wellicht te kort met de mixer geklopt?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed kloppen idd en lang genoeg in de koelkast moeten het doen!
    Hoop dat het je de volgende keer wel lukt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedoel je met room kookroom of slagroom?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoeveel gram roomkaas gebruik je precies?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ga uit van 100-150 gram.
    1 pakje Monchou is bijvoorbeeld 100 gr.
    Philadelphia heeft meestal een iets grotere verpakking.
    Maar ook eigen merk roomkaas werkt prima.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lukt dit ook met plattekaas ipv roomkaas?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar zit wel een smaakverschil in. Platte kaas is zeg maar kwark. Ook de structuur is anders.

      Verwijderen