Deze Lasagne zit boordevol gezonde
groenten!!
LET
OP!! Deze keer voor 2 x 4 personen. Je kan dan de afgekoelde schaal goed
afdekken met diepvrieskwaliteit aluminiumfolie en in de vriezer plaatsen. Je kunt
de bevroren lasagne een maand bewaren. Wil je hem gaan opeten? Schuif de
bevroren lasagne in de oven en schakel de oven in op 200 ° C. Dan ontdooit
de lasagne langzaam terwijl de oven opwarmt. Laat de Lasagne in 60-70 minuten
goudbruin en gaar worden!!
Heerlijke Lasagne vol met Groente |
- 1 kg rundergehakt
- 2 zakken Italiaanse roerbak mix à 400 gr
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikjes tomatenpuree
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 courgettes, in 6-8 lange dunne plakken
- 1 pakje bechamelsaus
- 1 liter melk
- 2 pak lasagne vellen
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 2 ingevette ovenschalen
Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en
smoor hierin de Italiaanse roerbakmix met de knoflook 5 minuten op laag vuur.
Voeg het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Roer de
tomatenpuree erdoor en laat die 1 minuut meebakken. Voeg de Italiaanse kruiden
toe, breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel 30-40 minuten zacht
koken. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk de courgette dun met de rest van de olie en bak die in een koekenpan
in 4-6 minuten bruin. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Bedek de bodem van elke schaal met gehaktsaus.
Leg een laag lasagnevellen op de saus en leg daar de helft van de courgette op.
Schep de helft van de gehaktsaus en een beetje bechamelsaus op de courgette.
Leg een laag lasagnevellen op de saus en bedek die met de rest van de
courgette. Giet de rest van de gehaktsaus over de courgette en dek af met een
laatste laag lasagnevellen. Strijk de rest van de bechamelsaus over de
lasagnevellen uit. Bedek het geheel met de geraspte kaas. Laat een schaal met
lasagne in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar worden. Doe een
pollepel tussen de oven deur en laat de lasagne nog 15 minuten in de open,
uitgeschakelde oven staan zodat hij steviger wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten