woensdag 16 januari 2013

Heerlijke Lasagne vol met Groente


Deze Lasagne zit boordevol gezonde groenten!!
LET OP!!  Deze keer voor 2 x 4 personen. Je kan dan de afgekoelde schaal goed afdekken met diepvrieskwaliteit aluminiumfolie en in de vriezer plaatsen. Je kunt de bevroren lasagne een maand bewaren. Wil je hem gaan opeten? Schuif de bevroren lasagne in de oven en schakel de oven in op 200 ° C. Dan ontdooit de lasagne langzaam terwijl de oven opwarmt. Laat de Lasagne in 60-70 minuten goudbruin en gaar worden!!


Heerlijke Lasagne vol met Groente

  • 1 kg rundergehakt
  • 2 zakken Italiaanse roerbak mix à 400 gr
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 courgettes, in 6-8 lange dunne plakken
  • 1 pakje bechamelsaus
  • 1 liter melk
  • 2 pak lasagne vellen
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 2 ingevette ovenschalen
Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en smoor hierin de Italiaanse roerbakmix met de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Roer de tomatenpuree erdoor en laat die 1 minuut meebakken. Voeg de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel 30-40 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de courgette dun met de rest van de olie en bak die in een koekenpan in 4-6 minuten bruin. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bedek de bodem van elke schaal met gehaktsaus. Leg een laag lasagnevellen op de saus en leg daar de helft van de courgette op. Schep de helft van de gehaktsaus en een beetje bechamelsaus op de courgette. Leg een laag lasagnevellen op de saus en bedek die met de rest van de courgette. Giet de rest van de gehaktsaus over de courgette en dek af met een laatste laag lasagnevellen. Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagnevellen uit. Bedek het geheel met de geraspte kaas. Laat een schaal met lasagne in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar worden. Doe een pollepel tussen de oven deur en laat de lasagne nog 15 minuten in de open, uitgeschakelde oven staan zodat hij steviger wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen