donderdag 3 januari 2013

Zelf gemaakte Stroganoff

Dit is bij ons thuis wel een van de favoriete recepten!! Heerlijk met een biefstukje van de scharrel slager en wat rijst. Je moet er wel even voor in de keuken staan maar dan heb je ook wat. Ik maak altijd een grote pan zodat ik ook nog wat in de vriezer kan zetten voor een makkelijke kookdag.http://www.lekkertafelen.nl/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

Stroganoff

  • 2 grote uien gesneden in halve ringen
  • 3 ons gesneden kastanje champignons
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 paprika's rood,geel en groen in stukjes gesneden
  • 1 liter runderbouillon
  • gestoten peperkorrels
  • bloem
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • crème fraîche
  • 1 limoen
  • boter
Neem een grote pan en fruit daarin de uien en de knoflook even 5 minuten aan, voeg daarna de champignons toe en bak die ook even 5 minuten mee. Als laatste voeg je de paprika blokjes toe. Laat dit nu dan nog zo'n 10 minuten garen. Voeg nu het blikje tomatenpuree toe. Nu gaan we zeg maar een roux maken. Je voegt een lepel bloem toe en blijft goed roeren je ziet nu dat het een soort papje gaat worden maar het is nog niet één massa. Dus nu voeg je weer een lepel bloem toe. Eventueel nog een derde lepel. Nu voeg je langzaam al roerend, want nu zorgt de roux voor de binding, de runderbouillon toe. Gebruik zoveel runderbouillon totdat de saus, de door jou gewenste dikte heeft. Breng het op smaak met een uitgeperste limoen en de gestoten peperkorrels. Voor wat extra pit kan je er nog een theelepeltje sambal door heen roeren. Voor het serveren roer je er de crème fraîche doorheen.

Wij bakken er thuis een lekker biefstukje bij en serveren het met rijst.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen