zondag 20 januari 2013

Maaltijd Salade


Lekker wandelen in het bos en dan thuis een lekkere salade als lunch maken of net iets meer dat je er een maaltijdsalade van maakt!http://www.lekkertafelen.nl/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif


Maaltijd Salade

  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
  • 75 gram sla, rucola melange
  • 1 struikje witlof, in lengte
  • 1 peer met schil, in lengte
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels (witte) balsamicoazijn
  •  4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 150 gram pittige blauwaderkaas, verbrokkeld
  •  2 eetlepels ongezouten noten, bijv. amandelen, hazel- of walnoten
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit en  schep ze op een bord. Bak de in het spekvet de champignons in 5 minuten  beetgaar. Verdeel de sla melange met de witlof en de peer over 4 borden. Klop een dressing van de balsamicoazijn en de olijfolie. Verdeel de  spekjes, de champignons, de kaas en de noten over de salade en sprenkel er de dressing over. Serveer meteen, lekker met plakken stevig  zuurdesembrood.
Je kan er ook een gepocheerd ei op serveren; Breng een pan half vol met water aan de kook. Voeg 1 eetlepel witte azijn toe. Breek je ei in een kleine schotel of beker. Roer nu stevig in het water met een lepel of garde tot een draaikolk in het midden ontstaat. Voorzichtig laat je het ei in de draaikolk glijden en laat ongeveer 3 minuten zacht koken dat het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht is.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen