Ok Halloween is al weer even achter de rug maar je kan de pompoen nog steeds prima krijgen, die mooie fel
oranje gekleurde pompoenen! Aan mij de eer om voor het eerst zelf
pompoensoep te maken en ik moet zeggen hij is erg lekker geworden!! De mevrouw
van de Landwinkel vertelde me dat je ook de schil van deze pompoen
kon mee verwerken in de soep. Ik heb dat nu niet gedaan. Ik ben benieuwd naar
jullie recepten!!
Pompoensoep |
- 1 pompoen van ongeveer 1 kg
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 2 groentebouillon blokjes
- 1 eetlepel grove mosterd
- room
- bosui/ of bieslook
- boter
- staafmixer
Eerst het zware werk, snijd de pompoen
in stukken en haal de pitten en de draden er uit. Snijd het daarna in mooie
stukjes. Fruit de ui en de uitgeperste tenen knoflook even aan in een klein
beetje boter. Voeg daarna de stukjes pompoen toe en bak dit ongeveer 5 minuten
mee. Voeg nu ongeveer 750 milliliter water toe waarin je al twee
bouillonblokjes hebt opgelost. Laat nu het geheel in zo'n 30 minuten zachtjes
gaar worden. Voeg nu nog de mosterd toe. Neem de staafmixer en zorg er
voor dat je een mooie gladde soep krijgt. Voeg op het laatst nog een scheutje
room toe.
Schep de soep in mooie borden en garneer
het met de bosui/bieslook.
Eet smakelijk!!
Pompoensoep |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten