Klassieke salade Niçoise |
- ansjovisfilets (4 per bord)
- 200 gram tonijn (blik op olie basis)
- 4 eieren, halfzacht gekookt en in parten gesneden
- sla
- 2 rode uien, in ringen gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngemalen
- 200 gram haricots verts, kort beetgaar gekookt
- 2 grote trostomaten, in blokjes gesneden
- zwarte olijven
- 3 eetlepel rodewijnazijn
- zout
- versgemalen peper
- 4-5 mooie krielaardappelen, gekookt en in parten gesneden
Op de borden leg je eerst de sla. Strooi daar vervolgens de tomaat, de haricot verts, de rode ui en de ansjovis op. Vervolgens leg je daar de tonijn, het ei, de zwarte olijven en eventueel de aardappel op. Meng vervolgens voor de dressing de azijn, olijfolie, knoflook, versgemalen peper en zout door elkaar en druppel deze dressing over de salade.
Serveer de salade direct.
Lekker met een mooi vers boeren brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten