woensdag 9 januari 2013

Pilav met Koriander


Ik hou van eenpansmaaltijden. Je bent niet zo veel tijd kwijt met het koken en je kan de meest verrassende combinaties maken!

Pilav met Koriander


  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 grote ui of 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 kleine prei, in dunne ringetjes gesneden
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 400 gram kalkoen filet, snijd ze in smalle reepjes
  • 400 gram tomaten blokjes (blikje, evt. gekruide)
  • 200 gram Basmati rijst
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 500 milliliter kokend water
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 100 gram bevroren erwten
  • 55 gram rozijnen
  • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
  • 200 gram boeren yoghurt


Verwarm de oven voor op 190 ° C Verhit de olie in een ovenvaste braadpan, voeg de ui of sjalot, prei, oregano en knoflook toe en bak nog 5 minuten, af en toe roeren.

Voeg de reepjes kalkoenfilet, gehakte tomaten, rijst en verkruimeld bouillonblokje toe en meng goed. Giet genoeg kokend water erover om alle ingrediƫnten onder water te krijgen en breng op smaak met zwarte peper. Voeg de broccoli, erwten en rozijnen toe. Breng aan de kook, roer goed, dek af en zet in de oven. Kook gedurende 20 minuten, of tot de rijst is al het vocht heeft opgenomen.

Haal ze uit de oven, roer er even met een vork door en voeg dan de koriander toe en breng het eventueel extra op smaak met versgemalen peper. Roer er voor het serveren een lepel yoghurt door.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen