donderdag 17 januari 2013

Tomaten Spaghetti met Chili Garnalen

Je hebt voor dit snelle en spannende recept maar 6 ingrediënten nodig!!!

Tomaten Spaghetti met Chili Garnalen


  • 500 gram spaghetti
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1/4 theelepel gedroogde chili vlokken
  • 20 (650g) middelgrote garnalen, gepeld (staarten intact), schoongemaakt
  • 6 middelgrote tomaten, ontpit, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie 

Kook de pasta in een grote pan met kokend water en een snufje zout volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta vervolgens af en bewaar een kopje van het kook vocht. Doe de pasta terug in de pan.

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chili vlokken toe. Bak dit voor ongeveer 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak deze mee gedurende 2 tot 3 minuten of tot ze roze en gaar zijn. Nu mogen de tomaten blokjes en kopje kook vocht er bij. Kook gedurende 2 minuten of totdat het gerecht goed verwarmd is. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Strooi de verse  peterselie er over. Doe nu de pasta in een mooie grote schaal en serveer het tomaat/garnaal mengsel erover.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen