zondag 27 januari 2013

Heerlijke zalm

Heerlijke zalm


  • 50 gram lichtbruine suiker
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 2 eetlepels droge witte wijn of water
  • 2 pond zalmfilet
  • Partjes citroen, voor het serveren

Verwarm de oven voor op 200 C. Maak het glazuur in een kleine kom, roer de bruine suiker, olijfolie, sojasaus, citroensap en witte wijn tot de suiker is opgelost.

Snijd zalmfilet in 4 gelijke stukjes, leg ze mooi naast elkaar met huid naar beneden in een enkele laag in een ovenschaal. Giet de marinade over de vis, en gelijkmatig verdelen.

Bak de zalm in 15-20 minuten, net gebakken aan de buitenkant maar nog steeds fel roze aan de binnenkant, bedruip om de paar minuten met de marinade uit de ovenschaal.
Serveer met partjes citroen.

Lekker met gebakken kriel aardappelen en een frisse salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen