zondag 27 januari 2013

Kipschotel


Dit heerlijke maar ook snelle winter gerecht is geïnspireerd op de met wijn gevulde stoofpotten van Frankrijk.


Kipschotel

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 700 gram kipfilets, in grote stukken gesneden
  • 4 plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 200 gram champignons, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 40 gram bloem
  • 375 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter witte wijn
  • 2 theelepels gehakte verse tijm
  • gehakte verse peterselie 
  • 300 gram gedroogde risoni pasta (maar je mag ook lekker Basmati rijst gebruiken, smaakt ook heerlijk)
  • 230 gram bevroren erwten
  • 10 gram boter

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak gedurende 2 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Haal de kip even uit de pan.

Voeg het spek, champignons en knoflook in de pan. Bak gedurende 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de bouillon en de wijn toe. Kook al roerend 2 minuten of tot het mengsel is indikt.

Voeg kip en tijm toe, matig het vuur en laat het een minuut of 10 sudderen of tot de kip gaar is. Roer de helft van de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de risoni in een grote pan met gezouten kokend water volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de erwten in de laatste 2 minuten van het koken bij de risoni. Giet het af en doe terug in de pan. Roer de boter en de resterende peterselie er door.

Verdeel risoni mengsel over de borden en schep hier overheen het kip mengsel.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen