zondag 6 januari 2013

Kalkoenreepjes met Tagliatelle

Kalkoenreepjes met Tagliatelle


  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram verse kalkoenreepjes
  • 100 gram mager spek, in stukjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, geschild en in plakjes
  • 100 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepel geraspte citroenschil
  • 175 gram magere roomkaas (met kruiden)
  • Zout 
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie of basilicum
  • 225-300 gram witte en groene tagliatelle
  • Geraspte Parmezaanse kaas, optioneel


Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit de olie in een grote pan en bak de kalkoen voor ongeveer 3 minuten. Geef ze net even dat bruine kleurtje. Voeg dan de ui en spek en bak dit al omscheppend voor nog eens 3 minuten. Nu mag je de kastanjechampignons en de geraspte citroenschil toevoegen. Bak dit dan ook nog even mee.
Roer dan de roomkaas er doorheen en voeg de gehakte kruiden toe, breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper. 

Wanneer je tagliatelle klaar is serveer je de warme saus er over.

Voor de liefhebbers strooi je er wat vers geraspte Parmezaanse kaas over heen.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen