woensdag 16 januari 2013

Italiaanse Minestronesoep


Deze soep is heerlijk nu het buiten zo heerlijk koud is, bovendien smaakt de soep voortreffelijk en is het als maaltijd ideaal!. De soep smaakt het beste als je verse groenten en kruiden gebruikt. 
Dit heb je nodig voor 8-10 kommen:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 prei, in ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 2 winterwortelen, in blokjes
  • 100 gram sperzieboontjes, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blik kidneybonen, ca 400 gr.
  • 2 blikjes tomaatstukjes a 400 gr
  • 1 zak diepvries mais of uit blik a 400 gr
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 4 eetlepels gesneden kruiden (peterselie, oregano, basilicum)
  • Tortellini of figuurtjespasta naar keuze
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt over de soep
Italiaanse Minestronesoep

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui met knoflook zachtjes glazig. Draai het vuur wat hoger en voeg de gesneden groente toe en bak 5 min omscheppend mee. Voeg de bonen, de tomaatstukjes met eigen sap, de mais en de bouillon toe en laat 20-25 min zachtjes koken. Voeg 5 a 10 min voor het eind van de kooktijd de gesneden kruiden en de pasta toe en kook de soep verder gaar. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met Parmezaanse kaas en evt. nog wat verse kruiden.


Lekker met geroosterde sneetjes ciabatta met pesto of serveer er tosti’s bij.

2 opmerkingen: