maandag 7 januari 2013

New York Style Cheesecake

Cheese Cake
Mijn zoon is dol op Cheesecake maar er is zoveel verschil in smaak en textuur dat niet ieder stukje cheescake het predicaat lekker krijgt!! Ben benieuwd naar jullie Cheescake recepten, stuur je ze me op?



  • 1,5 pak bastognekoeken
  • 175 gram zachte boter
  • 500 gram roomkaas naturel
  • 250 gr crème fraîche
  • 4 eieren
  • 0,5 liter slagroom (ongezoete)
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram kristalsuiker
  • 3 a 4 eetlepels maizena
Leg in de taartvorm bakpapier. Maak nu de bastognekoeken zo klein mogelijk (liefst alleen maar kruimels) en meng dit met de zachte boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm. Zet het geheel even in de koelkast zodat de boter weer hard kan worden.
Meng nu de roomkaas, crème fraîche en de eieren met elkaar (gebruik hiervoor een handmixer en zet deze op een lage stand) totdat je bijna geen stukjes meer ziet en het een gladde massa is.
Klop nu de slagroom, suiker en het binnenste van het vanille stokje met de handmixer lekker lobbig (yoghurtdikte).
Meng nu het mengsel van de roomkaas en de slagroom met elkaar. Dit kan het beste met een pannenlikker of spatel en niet met een garde. Als het mooi gemengd is voeg je de maizena eraan toe en giet je het mengsel in de vorm met de bastogne.
Zet het geheel in een voorverwarmde oven van 160 graden (hete lucht) voor ca. 45-60 minuten. (verschilt per oven, hou de kleur in de gaten en in het midden mag de taart nog best een beetje nat en wiebelig zijn) De taart zal gaan souffleren (omhoog komen) en als de taart mooi bruin is van de bovenkant haal je deze uit de oven en zet je deze voor minimaal 1 uur in de koelkast.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen