vrijdag 11 januari 2013

Pasta met Spinazie en Pecorino



Pasta heeft vaak maar zo weinig nodig om zo smaakvol en puur te zijn. Het gaat dan ook om de mooie, verse ingrediënten die je gebruikt.

Pasta met Spinazie en Pecorino
  • 1 pond spaghetti
  • extra vergine olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3/4 theelepel rode peper vlokken
  • 1 citroen
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden kruiden
  • 6 gram verse jonge spinazie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • Pecorino of Parmezaanse kaas, geraspt
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het af en bewaar 1 kopje kookvocht.

Verhit de olie in een grote pan op een matig vuur, voeg knoflook, rode peper vlokken, en Italiaanse kruiden toe en roer tot het gaat geuren, 1 tot 2 minuten. Voeg de spinazie toe en schep het regelmatig om tot het net begint te slinken, ongeveer 3 minuten. Rasp nu de schil van de citroen boven de pan. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de pasta in de pan met spinazie mengsel en hussel het lekker door elkaar, voeg het achtergehouden kookvocht toe, alleen dat wat je denkt dat nodig is. 
Neem nu mooie diepe pastaborden en schep de pasta met spinazie er in strooi er de geraspte kaas overheen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten