donderdag 14 februari 2013

Oosterse Biefstukreepjes met de slowcooker



Oosterse Biefstukreepjes

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 kilo biefstuk gesneden in mooie reepjes van 2 bij 3 cm
  • 1 kleine ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2-3 eetlepels sojasaus
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 theelepels gehakte verse gember
  • 1 kleine groene paprika, in plakjes
  • 250 gram kastanjechampignons in vieren gesneden
  • 1 krop paksoi, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 blik (5 gram) gesneden waterkastanjes, uitgelekt
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • 1 blikje mandarijn partjes , uitgelekt en siroop apart bewaren
  • 2 kopjes runderbouillon
  • rijst

Verhit de olie in een goede koekenpan op een matig hoog vuur. Bak de rundvleesreepjes mooi bruin in 2-3 minuten. (doe het vlees eventueel in gedeeltes in de pan) Wanneer het vlees klaar is doe je dit in je slow cooker pan.

Fruit de ui aan in dezelfde koekenpan. Roer op een matig vuur tot ze zacht zijn. Voeg de sojasaus, zout, gember, groene paprika, champignons, paksoi en water kastanjes toe en bak tot de paksoi is geslonken, ongeveer 5 minuten. Schep het mengsel dan bij het rundvlees.

Klop het maïszetmeel door de mandarijn siroop in een middelgrote kom. Roer rundvlees bouillon er door en giet over ingrediënten in de slow cooker. Dek af en kook op LAAG 10 uur of op HOOG 5 tot 6 uur of tot het rundvlees gaar is.

Roer de mandarijnpartjes er door heen. 

Serveer met witte rijst.


Slowcooking wordt steeds populairder, en niet voor niets. Je ingrediënten langzaam gaar stomen in een afgesloten pan, zonder dat deze uitdrogen, en met behoud van smaken, geuren en voedingstoffen. Slowcookers zijn er zowel elektrisch als voor in de oven, maar de werking en het resultaat blijft hetzelfde. Voeg de ingrediënten in de schaal, sluit de slowcooker af, wacht een aantal uren zonder het risico te lopen dat je ingrediënten verbranden en geniet van een heerlijke maaltijd. Je hebt geen extra olie of vet nodig, dus naast makkelijk is het ook nog eens heel gezond. Een slowcooker is ideaal voor het bereiden van vlees en vis, maar ook voor stoofgerechten, soepen en zelfs desserts.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen