dinsdag 26 februari 2013

Geroosterde Knoflooksoep met Kip


Dit is een heerlijke soep voor de echte knoflook liefhebber! 
Geroosterde Knoflooksoep met Kip

  • 5 bollen knoflook
  • 1 - 2 kipfilets, gekookt en in stukjes gesneden
  • 30 gram boter
  • 3 rode uien, gesnipperd
  • 3 laurierblad
  • bosje lente ui in ringetjes
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 3 eetlepels bloem
  • 375 milliliter slagroom
  • 2 tablet kippenbouillon
Verwarm de oven voor op 160 graden, leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven.
Pof de knoflookbollen in 45 minuten gaar. Snipper de uien en snijd de kipfilets in kleine blokjes.
Haal de knoflookbollen uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen.
Doe de boter in een soeppan en fruit hierin de uien, met laurierblad op een laag vuur.
Pel ondertussen de knoflook voeg de knoflook en de bloem toe zodat de het een mooie massa wordt (let op niet aan laten branden)
Voeg nu de slagroom en een liter koud water toe en roer dit goed door elkaar totdat het gaat koken.
Als het kookt zet je de soep laag en voeg je de bouillon tabletten toe.
Laat het geheel een hal fuurtje zacht door koken. Je kan de soep nog even door de blender halen mocht je hem te dik vinden anders voeg je de kip blokjes toe en laat je het geheel nog even doorwarmen.
Als de soep klaar is serveer je hem en garneer je de soep met de lente ui en de chillivlokken.
Eet smakelijk
Tip: Voor de vegetarische versie vervang je de kip door 500 gram gesneden kastanje champignons en de kippenbouillon vervang je door groentebouillon.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen