vrijdag 8 februari 2013

Pasta met Tonijn en Rucola

Pasta met Tonijn en Rucola


  • 200 gram penne (of andere pasta naar keuze)
  • 4 eetlepels grof gehakt rucola
  • Geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel chili vlokken (erg scherp)
  • 200 gram tonijn in olie (blik)
  • Extra vergine olijfolie


Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar. Terwijl je pasta kookt doe je in een mooie grote schaal de rucola sla, je raspt de citroenschil en dit voeg je bij de sla, ook het sap van de citroen de knoflook en de chili vlokken. Ook de tonijn met olie doe je in de schaal, zorg dat je de tonijn een beetje uit elkaar haalt. Breng het op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Giet de pasta af en voeg de pasta bij de sla en de tonijn. Even goed door elkaar husselen en besprenkel met een beetje olijfolie en serveer direct met een frisse groene salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen