maandag 11 februari 2013

Rigatoni Pecorino met Munt



Rigatoni Pecorino met Munt


  • 400 gram macaroni
  • 8 muntblaadjes
  • 100 gram verse geraspte Pecorino kaas
  • 1 deciliter extra vergine olijfolie
  • 1 ui, in hele dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • verse peterselie
  • zout
Verwarm in een goede pan de olijfolie bak hierin de mooie uiringen glazig (niet bruin) en doe ook de knoflook erbij en de chilivlokken. Voeg hier de gehakte muntblaadjes aan toe en haal van het vuur na 1 minuut.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar in een grote pan met water en een snufje zout. Giet daarna de pasta af. Voeg de pasta bij het uimengsel en roer het goed door elkaar. Strooi er de vers gesneden peterselie overheen en de vers geraspte Pecorino kaas.
Garneer met een paar muntblaadjes.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen