vrijdag 15 februari 2013

Zoetzuur Varkensvlees


Zoetzuur Varkensvlees

  • 440 gram (blik) ananas stukjes in natuurlijk sap
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 deciliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 1/2 eetlepels pinda-olie
  • 2 (400g) varkenshaasjes, in dunne plakjes
  • 1 middelgrote ui, in partjes gesneden
  • 1 middelgrote rode paprika, in stukjes van 2 cm
  • 1 middelgrote groene paprika, in stukjes van 2 cm
  • 2 teentje knoflook, geperst

Giet de ananas af, en bewaar het sap. Klop maïzena en twee eetlepels ananas sap in een schaaltje tot een gladde massa. Roer hier nu de tomatenpuree, sojasaus, azijn, suiker, bouillon en sherry doorheen

Verhit een wok op middelhoog vuur, doe de olie in de pan en roerbak het varkensvlees totdat de stukje mooi bruin kleuren. Doe nu het vlees even over in een andere pan of schaal.

Verhit een beetje olie in de wok. Roerbak de ui voor ongeveer 2 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg hier de paprika en knoflook. Roerbak gedurende 3 tot 4 minuten.

Doe nu het varkensvlees en de vleessappen bij het paprikamengsel in de wok. Voeg de saus met ananas nu bij het vlees en roerbak gedurende 2 tot 3 minuten of tot de saus kookt en indikt.

Serveer met geurige Basmati rijst.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen