zondag 10 februari 2013

Carpaccio

Een mooi klassiek voorgerecht of ook ideaal als lunch gerecht. Serveer er dan mooi donker boeren brood bij.

Carpaccio

  • 250 gram Goede kwaliteit ossenhaas
  • 2 eetlepels truffelolie of extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 40 gramParmezaanse kaas (liefst vers geschaafd)
  • Rucola en partjes citroen, om te garneren

Doe plasticfolie strak om de ossenhaas en leg het in de vriezer gedurende 30 minuten (dit zal het gemakkelijker maken om het vlees heel dun te snijden).

Haal het vlees uit de vriezer en snij het in zeer dunne plakjes met  een scherp mes. Leg de plakjes rundvlees tussen vellen plasticfolie en druk ze plat uit met een deegroller.

Schik 4 of 5 plakjes rundvlees op een mooi plat bord en besprenkel met olie. Breng het op smaak met versgemalen zeezout en versgemalen zwarte peper en bestrooi met pijnboompitten, bieslook en geschaafde Parmezaanse kaas. 

Serveer met rucola en partjes citroen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen