maandag 4 februari 2013

Paprika Soep

Paprika Soep


  • 1 kilogram rode en gele/oranje paprika's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 groentebouillon blokjes
  • cayennepeper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico
  • zout
  • versgemalen peper
  • verse oregano
  • 4 theelepels groene pesto
  • staafmixer 
Maak de paprika's schoon, haal de zaadlijsten er uit en snijd ze in grote stukken. Snipper de ui en de knoflook. Was een paar blaadjes oregano (rest voor de garnering) en pluk de blaadjes van de takjes.
Verhit de olie in een grote pan, fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg nu de paprika en de oregano toe en bak dit kort even mee. Voeg nu 650 milliliter water toe en breng het zachtjes aan de kook. Verkruimel de 2 bouillonblokjes erboven. Doe de deksel op de pan en kook op een laag vuur voor ongeveer 25 minuten.

Pureer de soep en breng het op smaak met zout, versgemalen peper, snufje cayennepeper en de balsamico.

Verdeel de soep over 4 mooie soepkommen en geef er een theelepeltje groene pesto bij. Garneer met een takje oregano.

Om het als lunch te gebruiken serveer er dan een mooi boerenbrood bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen