dinsdag 19 februari 2013

Gevulde Eieren voor ieder wat wils

Of het nu is voor bij je Paasbrunch of gewoon bij een feestje, een gevuld eitje kan altijd!
Gevulde Eieren

    • 4 eieren
    • 1 tl mayonaise
    • 1 el crème fraîche 
    • 1 el verse bieslook 
    • 1 tl Dijon mosterd 
    • 3 druppels tabasco 
    • 1 tl paprikapoeder

Kook de eieren in ruim kokend water in 10 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden. Haal met de punt van een mes de eidooiers uit het eiwit. Meng met een vork de eidooiers, mayonaise, crème fraîche, bieslook, mosterd en tabasco in een kom tot een gladde pasta. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de halve eiwitten mee. Bestrooi met paprikapoeder.

Gevulde Eieren met Garnalen

  • 6 eieren (middel groot)
  • 1/2 bakje rode pesto 
  • 2 eetlepels yoghurtmayonaise
  • zout
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 30 g Cocktail of Jumbo garnalen 
  • spuitzak (met kartelmond met grote opening)

Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Laten schrikken onder koud water, iets laten afkoelen en pellen. Eieren overlangs halveren. Eierdooiers eruit scheppen, in kom doen en fijnprakken. Pesto en yoghurtmayonaise erdoor roeren en blijven roeren tot egaal, stevig mengsel ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen. 

Eiwithelften volspuiten met flinke toef van pestovulling. Garnalen erover verdelen. Gevulde eieren op schaal zetten.

Gevulde eieren met knoflook, basilicum en spek


    • 12 eieren
    • 5 plakjes (ontbijt)spek
    • 2 grote tenen knoflook, uitgeperst
    • 20 gr fijngehakte verse basilicum
    • 80 ml mayonaise
    • 1/4 theelepel chilivlokken (uit de molen)
    • zout 
    • versgemalen peper naar smaak
    • 1/4 theelepel paprikapoeder ter garnering

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen