donderdag 14 februari 2013

Kip Teriyaki


Een goede teriyaki saus geeft gegrilde kip een rijke kastanjebruin kleur. Deze zelfgemaakte variant bevat precies de juiste hoeveelheid gember en dat geeft juist die heerlijke aantrekkelijke smaak.

Kip Teriyaki 

  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels gehakte verse knoflook
  • 2 theelepels gehakte verse gember
  • 2 theelepels donkere sesamolie
  • 4 mooie kipfilets
  • Sesamzaad, geroosterd in een koekepan
  • gekookte rijst
  • Lenteuitjes/bosuitjes, ter garnering
Leg de kipfilets in een hersluitbaar zakje (of diepvrieszakje) en voeg de marinade ingrediƫnten toe. Druk de lucht uit de zak en sluit deze. Draai de zak grondig rond de kipfilets, leg de zak dan weg in een kom en in de koelkast voor minstens 4 uur (bij voorkeur 's nachts), draai de zak af en toe. Haal het vlees uit de koelkast 20 minuten voor het grillen.

Haal de kip uit de zak en gooi de marinade weg. Gril de kipfilets in een grillpan in ongeveer 15 minuten gaar.

Leg de kipfilet op een snijplank en laat ze rusten voor ongeveer 5 minuten. Snijd ze dan in diagonale stukjes. Strooi er de geroosterde sesamzaadjes overheen.
Serveer met rijst, garneer het met gesneden lente-ui.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen