woensdag 13 februari 2013

Kastanjechampignons met Broccolini quiche zonder korst

Dit vetarme, vegetarische paddestoel en broccollini quiche is geweldig om te nemen op een picknick of voor een lichte avondmaaltijd.

Kastanjechampignons met Broccolini quiche zonder korst


  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine rode ui, in kleine blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram kastanjechampignons, gehalveerd
  • 1 bosje broccollini, schoongemaakt en in stukjes gesneden (anders handvol broccoli roosjes)
  • 2 eieren
  • 4 eiwitten
  • Zout & versgemalen zwarte peper
  • geraspte cheddar kaas 
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Bak ui en knoflook gedurende 2 minuten, laat ze niet bruin worden.. Voeg de kastanjechampignons en broccollini toe en schep op hoog vuur gedurende 3 minuten. Haal van het vuur en doe dit in de quiche vorm (doorsnee 26cm) 
Gebruik je in plaats van de broccolini gewone broccoli blancheer de roosjes dan net even 3-4 minuutjes voordat je samen met de kastanjechampignons in de koekenpan doet.

Klop de eieren en eiwit samen in een schaal en breng op smaak met zout en peper. Roer geraspte cheddar kaas er door heen en giet dit gelijkmatig over champignons en broccollini. Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak gedurende ongeveer 30 minuten. 

Lekker met wat sla.



Broccolini
Broccolini is een koolsoort, en zoals de naam doet vermoeden een combinatie van gewone en Chinese broccoli. Het frivool genaamde 'broccolini' zou zoeter smaken dan gewone. In deze groente vind je vitamines A & C, foliumzuur en ijzer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen