vrijdag 8 februari 2013

Lustopwekkend eten

Misschien heb je wel eens van ‘afrodisiaca’ gehoord: lustopwekkende hapjes en drankjes. De bekendste voorbeelden zijn oesters, champagne, eieren, asperges, chocolade en honing. Heb je een romantisch diner gepland voor Valentijnsdag? Verwacht dan geen wonderen van deze ingrediënten want helaas, ze maken hun reputatie namelijk niet waar.
Dat bepaalde voedingsmiddelen een erotiserende werking zouden hebben, is nooit wetenschappelijk aangetoond. Toch doorstaan mythes over deze producten de tand des tijds. Ze worden op het web soms ontkracht, maar soms juist ook in stand gehouden. Neem bijvoorbeeld de door Oprah Winfrey wereldberoemd gemaakte dr. Oz, die zweert bij "libido boosters" zoals pompoenzaden, watermeloen, knoflook en bananen.
"Onzin," zegt woordvoerder Patricia Schutte van het Voedingscentrum in reactie op dr. Oz. "Het zijn sprookjes. Net als beweringen dat amandel, granaatappel en het stofje arginine een goede erectie zouden bevorderen. Onderzoeksinstituut EFSA evalueert dergelijke claims op wetenschappelijke onderbouwing en wijst ze stuk voor stuk af."
Een romantisch diner is dus eerder een kwestie van de juiste sfeer creëren. Voor veel mensen is Valentijnsdag een mooie gelegenheid om wat extra aandacht aan elkaar te schenken. En dat is natuurlijk altijd een goed idee!
Deze foodfact wordt je aangeboden door het Voedingscentrum.Geen opmerkingen:

Een reactie posten