Franse Uiensoep |
- 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
- 500 gram
uien in ringen
- 1
theelepel suiker
- 50
milliliter witte wijn
- 1 liter
vleesbouillon
- 1 eetlepel
verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogd
- 1 klein
stokbrood in schuine plakken van 1,5 cm
- 100 gram
geraspte Gruyère of belegen kaas
- 4
ovenvaste soepkommen
·
Verhit de boter maar laat deze niet verkleuren. Schep
de ui erdoor en laat met de deksel op de pan op halve stand 15 minuten garen.
Schep de suiker erdoor. Voeg de wijn toe, laat deze iets verdampen en laat de
uien goudbruin kleuren. Giet de bouillon erbij, voeg de tijm toe en kook
zachtjes met deksel 15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de
ovengrill. Rooster de stokbroodplakjes lichtbruin. Verdeel de soep over de
kommen. Leg de broodplakjes op
de soep. Bestrooi brood en soep met de kaas. Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.
de soep. Bestrooi brood en soep met de kaas. Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.
·
Tip: Probeer eens een plak camembert of brie in plaats van de geraspte kaas; ook heel lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten