donderdag 7 februari 2013

Franse Uiensoep

Franse Uiensoep

  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 500 gram uien in ringen
  • 1 theelepel suiker
  • 50 milliliter witte wijn
  • 1 liter vleesbouillon
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 1 theelepel gedroogd
  • 1 klein stokbrood in schuine plakken van 1,5 cm
  • 100 gram geraspte Gruyère of belegen kaas
  • 4 ovenvaste soepkommen
·         Verhit de boter maar laat deze niet verkleuren. Schep de ui erdoor en laat met de deksel op de pan op halve stand 15 minuten garen. Schep de suiker erdoor. Voeg de wijn toe, laat deze iets verdampen en laat de uien goudbruin kleuren. Giet de bouillon erbij, voeg de tijm toe en kook zachtjes met deksel 15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de ovengrill. Rooster de stokbroodplakjes lichtbruin. Verdeel de soep over de kommen. Leg de broodplakjes op
de soep. Bestrooi brood en soep met de kaas. Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.
·        
        Tip: Probeer eens een plak camembert of brie in plaats van de geraspte kaas; ook heel lekker.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen