zaterdag 16 februari 2013

Hoe bewaar je verse kruiden?

Baal jij ook altijd dat je vers gehaalde kruiden van de markt maar zo kort fris en fruitig blijven? Op het internet vond ik deze tip en het werkt!!


Als je terug komt van de markt met verse groene bossen van koriander, peterselie, munt, basilicum, groene uien, kervel, enz., spoel ze dan eerst goed schoon. Op deze manier hoef je de kruiden maar 1 keer te wassen. Handig is het om je vergiet te gebruiken, kruiden erin, kraan er over, beetje heen en weer schudden en het vuil gaat door de gaatjes van het vergiet weg. Schud het vergiet, zodat het resterende water loskomt. Laat de kruiden even in het vergiet liggen om te drogen voor een paar minuten
Pak nu paar oude jampotten/groentepotten en vul de potten ongeveer 1/3 tot de helft met water en plaats dan kruiden, stam naar beneden, in het water. 

Bedek de potten met een plastic zak. Druk de resterende lucht eruit en neem een elastiekje en sluit het plastic zakje om de pot.

Zet de potjes nu in de koelkast
Wanneer je nu kruiden nodig hebt, haal het zakje er even af, trek eruit wat je nodig bent. Zakje en elastiekje er weer om en klaar!! Kruiden kun je zo goed houden voor enkele weken. Als het water te troebel is, ververs het water dan.Check deze site voor de video


Geen opmerkingen:

Een reactie posten