zaterdag 9 februari 2013

Fettunta, knoflook brood


Er zijn vele manieren om knoflook brood te maken, maar op deze manier is het wel heel erg lekker!!  In Italië, om de eerste olijfolie van het seizoen te vieren, maken ze deze eenvoudige fettunta. Het is gewoon gegrild brood, ingewreven met een teentje knoflook, besprenkeld met de beste olijfolie die je hebt, en dan bestrooid met grof zeezout. Je zult niet geloven hoe heerlijk het is. De geur en de smaak van de verse knoflook die je even over dat mooie stukje brood wrijft en dan een mooie olijfolie er overheen sprenkelen, bellissima!!

Fettunta

Snijd het brood in mooie plakken. Grill aan elke kant. Terwijl het brood nog warm is , wrijf elk sneetje aan de ene kant met de gesneden kant van een teentje knoflook. Besprenkel olijfolie over de plakjes en bestrooi met een royale hoeveelheid zeezout.




Ideaal is dan dit keuken hulpmiddel van Bodum. Hier kan je heel handig de olie mee over je Fettunta strijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen