vrijdag 8 februari 2013

Kip Florentine

Kip Florentine


  • 4 kleine kipfilets, schoongemaakt
  • bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram jonge spinazie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 125 gram mozzarella, in dunne plakjes
  • 700 milliliter Italiaanse tomaten pastasaus
  • 2 theelepels witte suiker
  • basilicumblaadjes, fijngesneden

Snijd elke kipfilet doormidden. Strooi bloem op een bord en breng op smaak met zout en peper. Rol de kipfilet door de bloem, schud het overtollige bloem er af.

Verhit 2 theelepels olie in een grote, anti-aanbak koekenpan op hoog vuur. Voeg de spinazie en knoflook toe. Bak gedurende 1 tot 2 minuten of tot spinazie slinkt. Breng op smaak met zout en peper. Haal de spinazie uit de pan en leg het op een bord. Veeg de pan schoon.

Verhit de resterende 1 1/2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak ze stuk voor stuk voor 2 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en leg de halve filets op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg er een laagje spinazie overheen en daarna plakjes mozzarella. Verwarm de grill op middelhoog vuur.

Giet de pasta saus in pan. Breng aan de kook. Kook gedurende 5 minuten. Roer er de suiker en de basilicum doorheen. Leg de kip onder de grill en bak gedurende 2 minuten of tot de kaas smelt.

Verdeel pastasaus over mooie platte borden en leg er de Florentijnse kip op en serveer met aardappelen en broccoli.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen