woensdag 6 februari 2013

Zalm Carpaccio met Oosters tintje

Zalm Carpaccio met Oosters tintje

  • 300 g gerookte zalmfilet
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. limoensap
  • 2 lente-/bosuitjes

Voor de dressing:
  • 1 eetl. ketjap manis of Japanse sojasaus
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. Thaise vissaus (nam pla)
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • 1 eetl. sesamzaadjes of sesamolie 


Verdeel de gerookte zalmfilet over 4 borden. Maal er peper over en besprenkel de vis met limoensap. Snijd de lenteuitjes in smalle ringetjes. Houd wat van het groen apart voor de dressing.
Verdeel de uiringetjes over de zalm. Meng de ingrediƫnten voor de dressing en voeg het uitjesloof toe. Sprenkel een beetje dressing over de zalm en geef de rest er apart bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen