Zalm Carpaccio met Oosters tintje |
- 300 g gerookte zalmfilet
- versgemalen peper
- 2 eetl. limoensap
- 2 lente-/bosuitjes
Voor de dressing:
- 1 eetl. ketjap manis of Japanse sojasaus
- 1 eetl. citroensap
- 2 eetl. Thaise vissaus (nam pla)
- 2 eetl. wittewijnazijn
- 1 eetl. sesamzaadjes of sesamolie
Verdeel de gerookte zalmfilet over 4 borden. Maal er peper over en
besprenkel de vis met limoensap. Snijd de lenteuitjes in smalle ringetjes. Houd wat
van het groen apart voor de dressing.
Verdeel de uiringetjes over de zalm. Meng de ingrediƫnten voor de dressing
en voeg het uitjesloof toe. Sprenkel een beetje dressing over de zalm en geef
de rest er apart bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten