maandag 4 februari 2013

Tomaten Salade

Tomaten Salade


Voor 4-6 personen

  • olijfolie
  • 1 kg rijpe tomaten, verschillende soorten en kleuren.
  • 1 kleine rode ui
  • 1 groene paprika
  • chili vlokken
  • 1 bosje peterselie
  • 6-8 eetlepels witte balsamico
  • tabasco
  • suiker
  • zout
  • versgemalen peper
Was de tomaten en snijd ze in vieren of in partjes. Pel en snipper de ui. Was ook de paprika en snijd deze in stukken. Was de peterselie, en hak deze fijn.

Roer voor de vinaigrette de balsamico, zout, versgemalen peper, de tabasco, chili vlokken en de suiker door elkaar. Klop hier dan nog ongeveer 8 eetlepels olijfolie doorheen.

Meng de vinaigrette door de tomatensalade en strooi er de peterselie overheen.

Lekker is om hier nog kipfilets bij te bakken. Even 6-7 minuten bakken per kant, op smaak brengen met zout en versgemalen peper. De kipfilets laten afkoelen en deze in plakken snijden en bij de salade of over de salade serveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen