zondag 17 februari 2013

Caribische rijstschotel

Caribische rijstschotel


  • 1 citroen
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 400 gram zwarte bonen
  • 200 gram maïskorrels uit de diepvries
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 gram chorizo, in blokjes
  • 300 gram zalmfilet, in blokjes
  • 1 mango, in blokjes
  • zonnebloemolie
  • 300 gram rijst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 tl chilipoeder/vlokken

  • Snijd de citroen in plakjes en houd 4 plakjes apart.
  • Breng de rest van de citroen in 1,5 liter water aan de kook. Los de bouillonblokjes hierin op.
  • Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken.
  • Laat de maïskorrels ontdooien.
  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan.
  • Fruit de ui, knoflook, paprika, chorizo circa 3 minuten.
  • Verwijder de citroen plakjes uit de bouillon. Kook hierin de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Gaar de laatste 5 minuten de bonen, maïskorrels, blokjes zalm en mango toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  • Doe de rijst in een mooie grote schaal en voeg de rest van de ingrediënten toe, even goed omscheppen.
Eventueel garneren met plakjes citroen en of nog wat gesneden koriander.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen