zondag 17 februari 2013

Caribische rijstschotel

Caribische rijstschotel


  • 1 citroen
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 400 gram zwarte bonen
  • 200 gram maïskorrels uit de diepvries
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 gram chorizo, in blokjes
  • 300 gram zalmfilet, in blokjes
  • 1 mango, in blokjes
  • zonnebloemolie
  • 300 gram rijst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 tl chilipoeder/vlokken

  • Snijd de citroen in plakjes en houd 4 plakjes apart.
  • Breng de rest van de citroen in 1,5 liter water aan de kook. Los de bouillonblokjes hierin op.
  • Spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken.
  • Laat de maïskorrels ontdooien.
  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan.
  • Fruit de ui, knoflook, paprika, chorizo circa 3 minuten.
  • Verwijder de citroen plakjes uit de bouillon. Kook hierin de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Gaar de laatste 5 minuten de bonen, maïskorrels, blokjes zalm en mango toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  • Doe de rijst in een mooie grote schaal en voeg de rest van de ingrediënten toe, even goed omscheppen.
Eventueel garneren met plakjes citroen en of nog wat gesneden koriander.


1 opmerking: