zondag 10 februari 2013

Nutella Cheesecake


Dit is nu eens zo'n heerlijke foute taart die je zo eenvoudig kan maken maar waarmee je hoge ogen gooit. En een ding, serveer de taart niet op kamertemperatuur maar hou het nog net een beetje "frozen", dan smaakt de taart nog lekkerder!!

Nutella Cheesecake

  • 250 gram biscuits
  • 75 gram boter (zacht)
  • 400 gram nutella (bij kamertemperatuur)
  • 100 gram hazelnoten (geroosterd en gehakt)
  • 500 gram monchou of andere roomkaas(bij kamertemperatuur)
  • 60 gram poedersuiker
Breek de biscuits in de kom van een keukenmachine, voeg de boter en een eetlepel Nutella toe en mix tot het begint te klonteren. Voeg 25 gram van de hazelnoten toe en blijf pulseren tot je een vochtige, zanderig mengsel hebt.
Vet een 23 cm ronde springvorm in doe het mengsel in de springvorm en druk de koekjes met de achterkant van een lepel tot een mooie bodem. Plaats in de koelkast om een beetje stevig te worden.
Klop de roomkaas en poedersuiker tot een gladde massa en voeg dan de rest van Nutella toe, blijf mixen totdat je een goed gemengd geheel hebt.
Neem de springvorm uit de koelkast en smeer zorgvuldig het Nutella mengsel glad over de bodem. Strooi de resterende 75 gram gehakte hazelnoten op de bovenkant van de taart en plaats de vorm in de koelkast gedurende minstens vier uur of 's nachts. 
Serveer direct uit de koelkast voor het beste resultaat.


2 opmerkingen:

  1. Ziet er echt heerlijk uit!
    Kun je mij ook vertellen voor hoeveel personen deze is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze taart is natuurlijk lekker machtig, dus ik zou aanhouden voor 10-12 personen. Maar snij jij grote stukken taart dan misschien maar 8.

      Verwijderen