zaterdag 23 februari 2013

Aardbeien met Rabarber en Perzik Crumble

Rabarber

Voor de vulling:
  • 1 pond aardbeien, gewassen, in plakjes gesneden
  • 1 pond rabarber, gewassen en in stukjes van 1 centimeter gesneden
  • 1 pond perziken, gewassen, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 6 eetlepels honing
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gember
  • 1 1/2 eetlepel water

Voor de Topping:

  • 250 gram volkoren meel of bloem 
  • 115 gram havervlokken
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/8 theelepel zout
  • 4-5 eetlepels koude boter

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Doe alle ingrediƫnten voor de vulling in een grote pan. Breng aan de kook op matig vuur, af en toe roeren. Zet het vuur matig laag en laat sudderen voor ongeveer 10 minuten of tot het fruit zacht is en mengsel is ingekookt. Haal het dan van het vuur.

Terwijl de vulling aan het koken is kan je vast beginnen met de topping.
In een middelgrote kom, roer de bloem, haver, bruine suiker, kaneel en zout door elkaar. Snijd de boter in kleine stukjes (kruimels)
Spuit de binnenkant van individuele ramekins of een 20 x 20 cm bakblik met antiaanbaklaag, met bakspray. Giet fruit mengsel in schaaltjes of bakblik. Strooi de topping er over heen.
Bak gedurende 10-15 minuten of tot de vulling aan het bruisen is en de topping goudbruin kleurt.

Maak het af met een heerlijk bolletje ijs of een mooie toef slagroom.

Eet smakelijk!!

Aardbeien, Rabarber, Perzik Crumble

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen