dinsdag 5 februari 2013

Gevulde champignons met peterselie Pangrattato

Gevulde champignons met peterselie Pangrattato



  • 80 milliliter olijfolie
  • 70 gram verse broodkruimels (gemaakt van dag-oud brood)
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 18 kleine champignons, stelen verwijderd (kastanje champignons)
  • 185 gram verse ricotta

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de broodkruimels, peterselie en knoflook, gedurende 5 minuten of tot het krokant en goudbruin is . Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 ┬║ C. Bestrijk een grote ovenschaal in met een beetje van de rest van de olie. Plaats de champignons in de schaal. Besprenkel met de resterende olie. Bak, halverwege de champignons even omdraaien, voor 25-30 minuten.

Schik de champignons, steel-kant naar boven, op een mooi bord. Vul met de ricotta en maak het af met het (warme) broodkruimel mengsel.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen