Mini Quiche Lorraine |
Deze Franse Klassieker mag niet
ontbreken. De quiche lorraine is een specialiteit uit de Lotharingse
keuken. In Lotharingen was het vroeger de gewoonte om deze hartige taart te
bakken van de restanten van het deeg die na het bakken van brood overbleven. De
quiche werd dan in de langzaam afkoelende oven gebakken. Omdat de quiches goed
in de smaak vielen, worden ze vandaag de dag apart gemaakt.
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1,5 deciliter slagroom
- 150 gram spekreepjes
- 3 eieren
- 12 stuks muffinvorm
- boter
- bloem
- 100 gram geraspte Gruyere kaas
- 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.
Bak de spekreepjes uit en laat het wat afkoelen in de pan. Klop de eieren goed
los en meng er de (ongeslagen) slagroom, Gruyere kaas en de peterselie door.
Spekreepjes en het bakvet mengen met het ei-mengsel.
Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de
muffinvormen hiermee. Breng het ei- mengsel op smaak met peper, zout en
nootmuskaat en giet het in de bakvorm tot een mm onder de rand. Bak de
taartjes 20-25 minuten op 200°C (heteluchtoven 180°C).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten