Dit is een mooi basisrecept voor het
echte ouderwetse draadjesvlees,
zoals menig oma dat vroeger voor ons maakte.
- 500 gr sucdelappen
- 1 el bloem
- 60 gr boter
- 1 laurierblaadje
- 1 el rode wijn
- 1/2 dl heet water
- 2 kruidnagels
- beetje bloem
- zout
- grof gemalen peper
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit nu de boter en braad hierin het vlees rondom bruin. Voeg de laurier,
kruidnagel, wijn, en water toe en laat het vlees 2 - 2 1/2 uur lekker sudderen
op een laag vuur. Eventueel een warm houd plaatje gebruiken.
Haal het vlees uit de pan en bind de jus
met een beetje bloem.
Lekker met kruimige aardappelen en
lekkere stoofpeertjes!!
Eet smakelijk!!
Heerlijk... stond op het olie stel en onze kleindochter vroeg..wat ruikt er hier zo lekker.. dus zij kent nu ook de geur van vroeger.
BeantwoordenVerwijderenLeuk!
BeantwoordenVerwijderenDank voor je reactie!